Primul for în Republica Moldova privind cercetarea, finanțarea și implementarea medicinei personalizate

La Chisinau va fi organizata Conferinta de Comunicare si Informare „MEDICINA PERSONALIZATA: MODELUL MEDICINII DE VIITOR” – prima reuniune în Republica Moldova, cu participare internationala, privind cercetarea, finantarea si implementarea medicinii personalizate.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu”, Asociatia de Medicina Personalizata si Asociatia Medicina de Familie din Moldova si se va desfasura joi, 10 decembrie a.c.

Datorita situatiei epidemiologice actuale evenimentul va avea loc online prin intermediul platformei ZOOM, cu participarea a peste 500 de persoane (în baza înregistrarii prealabile). Limbile de comunicare vor fi romana si engleza, cu traducere simultana. De asemenea, conferinta va fi difuzata online pe www.privesc.eu – cel mai mare proiect de transmisie live din Republica Moldova si Romania.

Alaturi de participantii nationali, la reuniune vor participa figuri-cheie si experti în domeniu din Uniunea Europeana, experti ai Scolii Europene de Medicina Personalizata si reprezentanti ai partenerilor asociati din UE si Republica Moldova. Participantii vor avea o ocazie unica de a învata din experienta avansata si bunele practici europene de implementare a medicinii si tratamentului personalizat, precum si a progresului rapid care a marcat acest domeniu la nivelul UE. De asemenea, participantii se vor informa asupra oportunitatilor de finantare si cercetare accelerand accesul pacientilor la diagnostic, medicamente si tratamente inovatoare. Participantii la conferinta for receptiona certificate de participare cu credite EMC.

Primul Dialog de Comunicare si Informare din Republica Moldova „MEDICINA PERSONALIZATA: MODELUL MEDICINII DE VIITOR” va facilita si oportunitatile de educatie medicala, împrtirea cunostintelor si experientei tehnologice, inclusiv a potentialului national, cerintelor pentru un cadru adecvat de infrastructura, resurse si proceduri de reglementare a medicinii personalizate, inclusiv prin atragerea de fonduri europene în domeniu.